Fursecuri cu nuci şi cacao
Pune-ţi în pacheţelul pentru serviciu numai gustări delicioase şi sănătoase, preparate în casă! Tot ce trebuie să faci este să-ţi rezervi un pic de timp şi să pregăteşti fursecuri cu nuci şi cacao.
Ingrediente
350 g făină 300 g zahăr pudră 200 g unt 5 gălbenuşuri 7 linguri apă rece 1 pliculeţ praf de copt 50 g cacao 150 g nuci zdrobite
Pentru decor
100 g ciocolată albă menaj
25 g unt
Încorporezi bine untul cu zahărul. Adaugi făina şi cacaua, cernute în prealabil, praful de copt şi nucile zdrobite.
Amesteci şi faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşurile, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l dai la rece 30 de minute. Scoţi coca de la frigider, îţi ungi mâinile cu puţin ulei şi formezi din aluatul obţinut biluţe pe care le aplatizezi un pic.
Aşezi fursecurile la distanţă unul de altul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coci în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute. După ce sunt gata, topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi, o amesteci cu unt şi decorezi fursecurile.