Fursecuri cu răvaşe

Chinese fortune cookies jpeg

Pregăteşte aceste aperitiv chiar pentru masa festivă de Crăciun şi umple fursecurile cu cele mai frumoase şi nostime răvaşe.

Ingrediente (pentru 12 fursecuri)

1 albuş esenţă de vanilie, după gust 1 praf de sare ¼ cană făină ¼ cană zahăr

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu unt o bucată de hârtie de copt. Scrii răvaşele. Mixezi albuşul cu esenţa de vanilie până devine spumă, dar nu foarte tare. Cerni făina, o încorporezi cu sarea şi cu zahărul şi amesteci.

Iei cu linguriţa din amestec şi pui pe hârtia de copt. Mişti hârtia în aşa fel încât să obţii forme rotunde. Nu face prea multe, pentru că fursecurile trebuie să fie foarte fierbinţi

ca să le dai forma dorită în final, iar dacă se răcesc e prea târziu.

Laşi la copt 5 minute sau până când devin aurii pe margini. În centru vor fi mai decolorate. Când fursecurile de pe o foaie s-au copt, pregăteşti altă foaie cu alte fursecuri.

Scoţi din cuptor şi le dai la o parte pe o suprafaţă de lemn. Pui bileţelele pe fursecuri, le închizi şi le îndoi la mijloc. Apoi, le laşi să se răcească.

sursa foto: profimedia