Fursecuri fragede cu lămâie, reţeta festivă de iarnă
Pudrate cu zahăr, aceste fursecuri fragede cu lămâie seamănă cu fulgii de zăpadă. În plus, vei avea cea mai bună combinaţie de glazură dulce şi interior acrişor.
De ce ai nevoie pentru fursceuri fragede cu lămâie
300 g făină
2 linguri amidon
¼ linguriţă sare
1 linguriţă praf de copt
10 linguri unt, la temperatura camerei
100 g zahăr
50 g zahăr pudră
1 lămâie
1 gălbenuş
½ linguriţă esenţă de lămâie
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară fursecurile fragede cu lămâie
Combini făina cu amidonul, praful de copt şi sarea. Separat, mixezi untul cu zahărul tos şi cel pudră până când se dizolvă. Adaugi coaja şi zeama de la lămâie, gălbenuşul şi esenţa de vanilie. Amesteci, apoi adaugi un sfert din cantitatea de făină şi omogenizezi. Adaugi treptat restul făinii şi amesteci. Dai aluatul la frigider cel puţin o oră.
Întinzi o foaie din aluat, decupezi fursecurile şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le ţii la cuptor 12-15 minute, până când se rumenesc uşor. Le laşi la răcorit, apoi le treci prin zahărul pudră.