Fursecuri glazurate

Ingrediente: 2 ouă, 1 lingură apă, 120 ml ulei, 120 g zahăr, 1 linguriţă rasă praf de copt, coaja de la o lămâie, 1 esenţă de vanilie, 1 esenţă de migdale, 3 linguri nucă de cocos, 320 g făină, 100 g ciocolată pentru decor
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h Dificultate: mică
Amesteci ouăle cu o lingură de apă, adaugi zahărul, esenţele de vanilie şi de migdale, coaja de lămâie şi mixezi foarte bine. Pui uleiul treptat şi baţi în continuare. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos. Aluatul obţinut nu este nici fluid, dar nici prea tare.
Ungi mâinile cu puţin ulei şi formezi din aluatul obţinut biluţe de aproximativ 3 cm diametru. Aşezi fursecurile la distanţă unul de altul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coci în cuptorul preîncălzit până devin aurii deasupra şi rumene pe fund. Le decorezi cu ciocolată topită. Le poţi păstra 5-6 zile.
De la Elena Baboi, Bucureşti