Fursecuri iepuraş

fursecuri jpeg

Pe lângă tradiţionala pască şi aromatul cozonac, poţi prepara pentru desert şi aceste fursecuri iepuraş, umplute cu cremă de zmeură.

De ce ai nevoie pentru fursecuri iepuraş

Pentru fursecuri

200 g zahăr

200 g unt

125 ml apă

500 g făină

1 lingură praf de copt

Pentru umplutură

200 g căpşuni

200 g unt

150 g zahăr

Cum se prepară fursecuri iepuraş

Pui zahărul, untul şi apa într-o cratiţă şi amesteci până se topesc şi se omogenizează. Dai deoparte şi laşi la răcorit, după care încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Împarţi aluatul în jumătate şi-l dai la frigider pentru trei ore. Întinzi două foi, nu foarte subţiri, din care decupezi iepuraşi. Îi aşezi în tavă şi-i dai la cuptor până se rumenesc uşor.

Pentru umplutură, pasezi căpşunile. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. La final încorporezi piureul de căpşuni. Adaugă zahăr după gust şi lipeşte cu această cremă fursecurile. Dă-le la rece pentru câteva ore.

Sursa foto http://www.larecetadelafelicidad.com

http://www.larecetadelafelicidad.com