Fursecuri „limbi de pisică“, reţeta bunicii

Cu siguranţă îţi aminteşti când prepara bunica ta acest desert. Sunt fragezi când le scoţi din cuptor, iar după 1-2 zile devin crocante. Le poţi înmuia în ciocolată topită, în lapte sau cremă de vanilie.
De ce ai nevoie pentru fursecuri „limbi de pisică“
100 g făină
100 g zahăr pudră
100 g unt
3 albuşuri
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară fursecuri „limbi de pisică“
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Mixezi zahărul la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Baţi spumă tare albuşurile. Adaugi jumătate din albuşuri, făina şi, la final, restul de albuş. Pui compoziţia în poş şi formezi fursecurile direct în tavă. Trebuie să aibă 6-7 cm lungime. Nu uita să laşi spaţii între ele.
Dai tava la cuptor până când se rumenesc pe margini fursecurile.