Fursecuri lipicioase cu gem de caise şi nuci

Poate că nu sunt cele mai arătoase fursecuri dar crede-ne pe cuvânt că nu te vei putea opri din mâncat şi-ţi va veni mereu să mai iei măcar încă unul.
De ce ai nevoie pentru fursecuri lipicioase cu gem de caise şi nuci
Pentru aluat
330 g unt, la temperatura camerei
340 g cremă de brânză
1 praf de sare
50 g zahăr
600 g făină
Pentru umplutură
200 g zahăr
scorţişoară, după gust
400 g nuci
200 g gem de căpşuni
200 g gem de caise
1 ou
1 lingură lapte
Cum se prepară fursecurile lipicioase cu gem de caise şi nuci
Mixezi untul cu crema de brânză până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi zahărul, sarea şi omogenizezi. Reduci puterea mixerului şi încorporezi treptat făina. Împarţi aluatul obţinutul în patru bucăţi egale, pe care le înfăşori în folie şi le dai la frigider cel puţin 2 ore.
Pentru umplutură, amesteci zahărul cu scorţişoara şi nucile sfărâmate cât mai mărunt.
Amesteci foarte bine gemul de caise, apoi, separat, pe cel de căpşuni.
Ungi cu făină suprafaţa de lucru, scoţi aluatul din frigider, îl laşi 5-10 minute să se încălzească şi întinzi foi din el.
Ungi fiecare foaie cu gem de caise sau de căpşuni, apoi presari zahăr amestecat cu scorţişoara şi rulezi strâns, apoi tai bucăţi groase de aproximativ 2 cm.
Repeţi cu restul de foi, pe care le ungi cu gemul de caise rămas sau cu cel de căpşuni.
Baţi oul cu laptele. Aşezi fursecurile în tavă, lăsând spaţii între ele. Le ungi cu ou apoi presari zahărul cu nucile rămase. Dai tava la cuptor până când se rumenesc fursecurile.