Fursecuri umplute cu gem de căpşuni

Aceste fursecuri umplute cu gem de căpşuni sunt gustările ideale la ceai sau la cafea. Sunt şi gustoase şi foarte uşor de preparat.
Ingrediente pentru fursecuri umplute cu gem de căpşuni
250 g făină 50 g amidon alimentar 1 praf de sare 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 200 g gem de căpşuni sau alt gem preferat 300 g biscuiţi rotunzi
Mod de preparare pentru fursecuri umplute cu gem de căpşuni
Se cern, într-un vas, făina, amidonul şi sarea. Separat, se freacă sau se mixează untul, zahărul pudră şi coaja de lămâie până se face cremă. Se amestecă cele două compoziţii, folosind o spatulă sau o lingură de lemn, până se obţine un aluat omogen. Se umple un cornet sau un poş cu aluatul preparat şi se toarnă grămăjoare sub formă de inele într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Se coc 20-25 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc uşor. Se scot pe grătar să se răcească. Se ung biscuiţii cu gem şi se lipesc peste ei inelele din aluat.