Găluşte cu ciuperci. Reţetă germană FOTO

O călătorie culinară în jurul lumii este întotdeauna binevenită. De data aceasta am poposit în bucătăria germană, de unde am luat această reţetă de găluşte cu ciuperci, un deliciu cuceritor pentru orice gurmand.
Găluşte cu ciuperci. Reţetă germană - Ingrediente
Pentru găluşte
2 1/2 căni făină 1/2 linguriţă sare 1/3 cană apă 1/3 cană lapte 3 ouă unt la final
Pentru sos
5 linguri unt
1 ceapă tocată fin
600 g ciuperci feliate
40 ml vin alb
1 lingură sos de roşii
2 căni apă
1/2 cană smântână
1 legătură pătrunjel, tocat
Găluşte cu ciuperci. Reţetă germană - Mod de preparare
Pentru găluşte, amesteci într-un vas făina şi sarea. Mixezi bine apa, laptele şi ouăle. Le torni imediat în vasul cu făină şi amesteci aluatul cu o lingură de lemn până când nu mai sunt cocoloaşe. Acoperi şi laşi deoparte 30 de minute.

Fierbi apă cu sare într-o oală mare. Încingi o tigaie mare la flacără medie şi topeşti o bucăţică de unt. Aşezi o răzătoare mare deasupra oalei şi treci prin ea aluatul şi le împrăştii cu lingura de lemn. Le laşi să fiarbă, până încep să iasă la suprafaţă. Le scoţi cu o spumieră şi le pui imediat în tigaia încinsă. Adaugi unt cât ai nevoie.

Pentru sos, încingi o tigaie la flacără iute şi pui 3 linguri de unt. Adaugi ceapa şi laşi să se rumenească puţin. Adaugi ciupercile şi laşi pe foc până se mai înmoaie. Torni vinul şi laşi pe foc până se reduce la jumătate. Adaugi apă încălzită şi roşiile, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul. Finalizezi cu restul de 2 linguri de unt şi smântâna. Serveşti cu găluştele şi pătrunjelul tocat.
sursa: http://www.savorynothings.com/
Cum să faci cele mai pufoase găluşte pentru supă
Cum să faci cele mai pufoase găluşte pentru supă