Găluşte cu prune

Sweet Dumplings with Plums jpeg

Când spui prune, automat îţi vin în minte nişte delicioase găluşte cu prune. Nu rata ocazia şi prepară-le pentru întreaga familie!

Preparare: 1 h 15 minute Dificultate: mică 4 porţii

Ingrediente

300 g făină

150 ml lapte

1/2 pliculeţ drojdie uscată

1 linguriţă zahăr

1 vârf cuţit de sare

prune

150 g brânză tare

100 g unt

Preparare

1. Cerni făina şi sarea într-un castron, faci o adâncitură în mijloc, torni laptele călduţ, zahărul, drojdia şi frămânţi un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mâini. Îl laşi la dospit circa 30 de minute.

2. Întinzi aluatul într-o foaie şi tai pătrate egale.Aşezi pe fiecare pătrat câte o prună fără sâmbure, le îmbraci pe toate în aluat şi le modelezi rotund. Aşezi găluştele pe o planşetă şi le laşi să mai crească 10 minute.

3. Pui găluştele, pe rând, într-un oală cu apă clocotită sărată şi le laşi trei minute. Le scoţi cu o spumieră, le înţepi cu o furculiţă pentru a elimina aburul şi le scoţi pe un platou. Le stropeşti cu unt topit, le presari cu brânză rasă şi le serveşti imediat.

sursa foto: Profimedia