Galuşte cu prune

Galuste cu prune jpeg

Această reţetă am primit-o de la Ion Stănescu, din Timişoara. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro! Ingrediente: Pentru aluat: 600 g cartofi 2 ouă 5 linguri făină 50 g unt 4 linguri pesmet 3 linguriţe ulei sare Pentru umplutură: 500 g prune mai mici 500 g zahăr tos scorţişoară Pentru ornat: 100 ml ulei 300 g pesmet 250 g zahăr

Mod de preparare:

Speli prunele şi le scoţi sâmburii, le umpli cu zahăr şi scorţişoară şi le laşi deoparte. Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Încerci cu furculiţa, şi dacă sunt moi îi scoţi şi îi scurgi. Faci din ei un piure pe care-l laşi la răcit. Îl amesteci cu ouăle, sarea, făina şi pesmetul. Din aluatul obţinut tai pătrăţele, pui la fiert în fiecare câte o prună şi formezi găluşte. Pui apă cu puţină sare şi câteva picături de ulei la fiert, şi când clocoteşte adaugi găluştele. Laşi cam 10-15 minute. Torni uleiul într-o cratiţă şi laşi să se încingă. Pui pesmetul, îl prăjeşti puţin, apoi adaugi zahărul. Prin acest amestec tăvăleşti găluştele fierte. Sunt foarte gustoase şi calde, şi reci.