Găluşte de cartofi umplute cu cârnaţi

Image: 02213, Credit line: profimedia cz jpeg

Dacă aveaţi impresia că găluşte se pot face numai dulci, cu prune sau alte fructe, să ştiţi că v-aţi înselat. La fel de gustoase sunt şi cele sărate, umplute cu carne. Încearcă şi ai să vezi cat de bune sunt aceste galuste de cartofi umplute cu carnati!

Ingrediente

½ kg cartofi 100-150 g făină 1 linguriţă ulei sare 1 ou 3 cârnaţi subţiri

Mod de preparare

Se spală foarte bine cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece cu sare. După ce s-au fiert şi răcorit puţin, se descojesc şi se pasează ca pentru piure. În cartofii pasaţi se adaugă oul, sare după gust (atenţie! şi cârnaţii au sare), uleiul şi făina. Se frământă un aluat care trebuie să se desprindă de pe mână. Cantitatea de făină poate fi mărită dacă aluatul nu se dezlipeşte de mână.

Cârnaţii se taie rondele mici sau cubuleţe şi se prăjesc rapid, dar nu complet. Din aluatul de cartofi se modelează bile de mărime medie, se pun în podul palmei, se face o adâncitură în care se adaugă cubuleţe de cârnaţi. Se acoperă cu aluat.

Se pun gogoşile la prăjit în baie de ulei şi se scot aceste galuste de cartofi umplute cu carnati pe şerveţele absorbante.

Supa de galuste cu prune

Supa de galuste cu prune

Galuste de cartofi cu ciuperci

Galuste de cartofi cu ciuperci

Galuste cu prune

Galuste cu prune

sursa foto: Profimedia