Gazpacho de roşii cu dovlecei

gazpacho de rosii cu dovlecei jpeg

Pentru a nu-şi pierde savoarea, păstraţi roşiile la temperatura camerei. Iar dacă nu aveţi probleme de digestie, nu le curăţaţi de pieliţă pentru că în ea este concentrată cea mai mare parte a antioxidanţilor şi betacarotenului. Din acest motiv vă propunem azi o reţetă de gazpacho de roşii cu dovlecei. Această reţetă este fără preparare termică.

Gazpacho de roşii cu dovlecei - Ingrediente

2 dovlecei tineri 1 avocado 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei galben 300 ml pulpă de roşie 1 lingură ulei de măsline 200 ml apă sare piper zeamă de lămâie (opţional)

felii de lămâie

codiţe de ceapă verde

Gazpacho de roşii cu dovlecei - Cum se prepară

Se curăţă dovleceii şi avocado de coajă, se îndepărtează sâmburele, se taie bucăţi şi se mixează cu blenderul împreună cu pulpa de ardei, ceapa, căţeii de usturoi, pulpa de roşii, o lingură ulei de măsline şi un pahar de apă (fiartă şi răcită foarte bine). Se adaugă sare şi piper, după gust, zeamă de lămâie (opţional) şi se serveşte imediat pentru a împiedica oxidarea supei. Gazpacho de roşii cu dovlecei se serveşte cu felii de lămâie şi codiţe de ceapă verde sau crutoane.