Ghiveci de legume cu carne

ghiveci de legume cu carne jpeg

Originar din Arabia şi din Egipt, măghiranul este o plantă medicinală, aromatică şi decorativă. Cunoscut în popor sub denumirile de mageran, madiran, mărgărean şi maioran, măghiranul este cultivat în grădini şi preferă solurile umede şi temperaturile ridicate. Este foarte important pentru această reţetă de ghiveci de legume cu carne.

Ghiveci de legume cu carne - Ingrediente (4 porţii)

600 g carne (de vită, de porc sau de curcan) 1 ceapă mare 1 fir de praz (partea albă) 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb de ţelină 2 tije de ţelină verde 1 ardei gras roşu 2 roşii 2-3 linguri ulei 1 linguriţă măghiran uscat 1 praf de nucşoară rasă 500 ml supă de legume sau de carne sare piper

Ghiveci de legume cu carne - Cum se prepară

Se taie carnea bucăţi potrivite, se condimentează cu sare şi piper şi se rumeneşte uşor în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi se scoate deoparte. În grăsimea rămasă, se călesc ceapa şi prazul tăiate rondele. După câteva minute, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, morcovii şi rădăcina de pătrunjel rondele, ţelina cuburi. Se lasă la călit până se înmoaie.

Se aşază aceste ingrediente într-o formă termorezistentă unsă cu ulei, se adaugă carnea, ardeiul gras tăiat fâşii, roşiile felii, tijele de ţelină verde tăiate rondele. Se condimentează, după gust, cu sare, piper, măghiran, nucşoară rasă, se adaugă supa de legume (sau de carne) şi se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până scade bine. Se serveşte cald.