Gnocchi cu trei feluri de brânză
Un preparat clasic italienesc, aceste mici găluşti sunt delicioase în sosul cremos şi bogat de trei brânzeturi. Poţi face acest sos pentru orice tip de paste, vor ieşi la fel de delicioase.
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 ouă 30 g unt topit 20 g parmezan 300 g făină Pentru sos: 60 g unt 50 g făină 500 ml lapte 310 ml smântână lichidă 60 g brânză provolone rasă 70 g brânză fontina rasă 40 g brânză gorgonzola sfărâmată
Mod de preparare:
Fierbe sau găteşte la aburi cartofii întregi apoi scurge-i şi lasă-i la răcit. Decojeşte-i şi fă un piure, adaugă cele 2 ouă bătute, untul topit, brânza şi făina până obţii un aluat tare. Împarte aluatul în 2 părţi egale şi frământă fiecare parte pe o suprafaţă acoperită cu făină, iar final rulează aluatul într-un baton lung. Taie din el bucăţele de cam 2 centimetri şi formează biluţe pe care apeşi uşor cu furculiţa. Pune gnocchi pe o tavă pe care ai presărat făină şi lasă la frigider o oră.
Între timp, prepară sosul: topeşte untul într-o cratiţă, adaugă făină şi amestecă încontinuu până se îngroaşă şi se găteşte făina. Adaugă laptele şi smântâna lichidă treptat în timp ce amesteci şi lasă sosul să fiarbă bine şi să se îngroaşe. Ia sosul de pe foc şi amestecă brânzeturile bine.
Găteşte gnocchi într-o oală mare cu apă şi sare pentru cam 3 minute. Ia-i din oală şi pune-i pe farfurie apoi adaugă peste ei sos din plin. Adaugă pătrunjel tocat peste şi serveşte.
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/gnocchi-with-three-cheeses-7913
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/gnocchi-with-three-cheeses-7913