Goffre caramelizate
Prăjituri mai puţin familiare bucătăriei româneşti, gofrele fac deliciul copiilor şi nu sunt deloc greu de preparat. Noi am încercat şi rezultatul a fost delicios.
Ingrediente
2 ouă 100 g zahăr 125 ml iaurt 3 linguri unt topit 150 g făină 1 praf de copt
Pentru umplut
150 g zahăr
2 linguri smântână dulce
Pentru decor
ciocolată albă
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul, adaugi untul topit, iaurtul şi făina cernută cu praful de copt, până obţii un aluat puţin mai gros decât aluatul de clătite.
Torni aluatul cu polonicul în forme rotunde de gofre unse şi le coci 5-6 minute până se rumenesc. Între timp, caramelizezi zahărul cu două linguri de apă şi stingi caramelul cu smântână dulce. Iei sosul caramel de pe foc.
Torni caramelul peste gofre, le aşezi în „pachete” de 2-3, una peste alta, le decorezi cu ciocolată albă şi le serveşti. Le poţi servi şi cu îngheţată.
sursa foto: StockFood