Gogoşele cu gem de piersici
Puţin iaurt, nişte gem de piersici şi niţică esenţă de vanilie. Iar reuşita este ca şi asigurată. Cum care reuşită? Nişte delicioase gogoşele cu gem de piersici. Şi, oricum ai da-o, sunt printre cele mai bune gogoşi pe care le-am mâncat vreodată.
Gogoşele cu gem de piersici - Ingrediente (6 porţii)
½ pahar apă minerală 1 cană iaurt 2 ouă 2 linguri ulei 1 lingură zahăr sare esenţă vanilie 2 ½ căni făină ulei pentru prăjit gem de piersici
Gogoşele cu gem de piersici - Mod de preparare
Combini iaurtul cu ouăle, sarea, zahărul şi uleiul, adaugi apoi apa minerală, vanilia şi făina în ploaie. Amesteci bine ingredientele. Vei obţine un aluat puţin mai gros decât cel de clătite.
Umpli pe jumătate cu ulei un ceaun sau o tigaie adâncă şi încingi la foc iute. Cu o lingură iei din aluat şi pui în uleiul încins. Repeţi operaţiunea până când ai 4-6 gogoşele în vas şi le laşi pe fiecare parte câte două minute.
Când s-au rumenit frumos, le scoţi pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime. Le poţi servi, dacă vrei, cu gem de piersici.