Gogoşele cu struguri

IF78545 profimedia jpeg

Strugurii pot fi delicioşi în orice prăjitură, pentru că dau un plus de savoare şi aromă, iar gustul acrişor este foarte revigorant.

Pregătire 25 min Fierbere 10 min Coacere 15 min Dificultate 1

Ingrediente

250 ml apă

90 g unt

150 g făină

4 ouă

un praf de sare

1 plic zahăr vanilinat

300 g struguri albi

Pentru umplutură

500 ml lapte

60 g amidon

1 plic zahăr vanilat

2 gălbenuşuri

70 g zahăr pudră

60 g unt

1 lingură rom

Preparare

1.Spală strugurii şi lasă-i la scurs. Amestecă apa cu untul şi cu zahărul pe bain-marie până începe să fiarbă, adaugă făina şi amestecă bine până când compoziţia se desprinde de pe pereţii vasului.

2. Lasă compoziţia să se răcească, apoi adaugă pe rând ouăle, amestecând uşor.

3. Într-o tavă unsă, pune compoziţia cu o lingură, formând cerculeţe de aproximativ 12 cm diametru. Coace „bombiţele” în cuptorul preîncălzit, apoi lasă-le să se răcească.

4. Pentru umplutură, dizolvă amidonul în puţin lapte, apoi adaugă gălbenuşurile şi amestecă până ce se omogenizează compoziţia.

5. Fierbe restul de lapte şi adaugă-l fierbinte în amestecul cu amidon. Lasă-l să se răcească, amestecând din când în când, adaugă untul (care trebuie să fie la temperatura camerei), zahărul, zahărul vanilinat şi romul. Freacă bine crema.

6. Taie gogoşelele pe jumătate, umple partea de joc cu cremă, decorează-le cu boabe de struguri şi acoperă cu cealaltă jumătate. La sfârşit pudrează cu zahăr.

Sfat: Poţi decora căpăcelul cu glazură de caramel sau de lămâie.

sursa foto: Profimedia