Gogoşele de cartofi apetisante
Cartoful ne e mereu la îndemână - ieftin, uşor şi rapid de preparat. Reţeta de mai jos este un bun exemplu.
Dificultate mică 6 porţii Preparare 75'
Ingrediente
1 kg cartofi albi
4 ouă
200 g brânză de vaci
50 g unt
3 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
cimbru
2 linguri făină
sare
piper
Mod de preparare
Speli cartofii, îi fierbi întregi, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Îi strecori, îi cureţi de coajă şi după ce se răcesc complet îi tai mărunt.
Amesteci cartofii, într-un castron mare, cu telemeaua rasă, untul moale, ouăle bătute cu smântână şi la sfârşit adaugi făina. Potriveşti gustul de sare, dacă mai este
nevoie.
Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi coci plăcinta circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. O porţionezi după ce se răceşte.