Gogoşele de varză şi conopidă

gogosi de varza jpeg

Gogoşelele de varză şi conopidă sunt delicioase pe timp de vară, la picnic, acasă sau chiar în pacheţelul de serviciu. Iată cum le prepari!

Ingrediente

250 g conopidă 250 g varză albă 2 ouă 150 g făină 100 g caşcaval sare piper ulei, pentru prăjit 300 g pesmet sau făină mărar şi pătrunjel, pentru decor

Preparare

Cureţi varza şi conopida. Dai pe răzătoarea mare caşcavalul, îl pui într-un bol şi-l amesteci cu ouăle. Rupi în bucheţele conopida şi o fierbi. O scurgi într-o sită şi o dai la blender. Piureul obţinut îl pui într-un castron. Tai varza fin şi o căleşti în ulei 5-8 minute, cu sare şi piper, după gust.

O amesteci cu piureul de conopidă şi adaugi amestecul de caşcaval cu ouă. Pui făina, mai condimentezi dacă este nevoie şi amesteci bine ingredientele. Din compoziţia obţinută formezi gogoşele, le aplatizezi în palmă, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până se rumenesc. Le serveşti calde, ornate cu frunzuliţe de mărar şi pătrunjel, dar sunt excelente şi reci.