Gogoşi americane cu glazură de ciocolată

Nu este nevoie să prăjeşti aceste gogoşi, ci le poţi găti şi la cuptor. Vor fi delicioase atât simple, pudrate cu zahăr, cât şi cu o glazură de ciocolată.
De ce ai nevoie pentru gogoşi
Pentru aluat
300 g făină
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g zahăr
2 linguriţe praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
100 ml lapte
Pentru glazură
50 g cremă de ciocolată
4 linguri frişcă
1 lingură unt
Cum se prepară gogoşile americane
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Baţi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, adaugi ouăle, unul câte unul, apoi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi torni laptele. Formezi gogoşile şi le aşezi în tavă, apoi le dai la cuptor 20-25 de minute sau până când se rumenesc.
Amesteci crema de ciocolată cu frişca şi untul şi le pui pe baie de aburi până când se omogenizează. Ungi gogoşile calde cu glazură.