Gogoşi americane, un deliciu

gogosi jpeg

Încearcă şi tu această reţetă de gogoşi şi vei obţine un desert apetisant. Mmmm... Fii sigură că nu vei putea să le rezişti.

Ingrediente

640 g făină 11 g drojdie proaspătă 70 g zahăr 250 ml lapte 1 praf de sare 2 ouă 80 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură

1 rodie

2 linguri unt

2 linguri zahăr pudră

Preparare

Amesteci drojdia cu laptele cald, cu zahărul şi laşi deoparte 15 minute. Între timp, cerni făina cu sarea şi torni drojdia în mijlocul ei. Adaugi ouăle, esenţa de vanilie şi mixezi totul, la viteză mică, 5 minute. Ulterior, încorporezi untul moale în aluat, frământând cu mâinile şi îl laşi în cuptorul călduţ o oră. Întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină şi decupezi formele de gogoşi pe care le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Acoperi gogoşile cu un prosop şi le laşi la loc cald o oră, după care le coci la 180º C, 25 de minute.

Pentru glazură, storci rodia de zeamă şi o amesteci cu zahărul pudră. La final, adaugi untul topit. Dacă glazura este prea apoasă, mai poţi adăuga puţin zahăr pudră.

Torni glazura peste gogoşile calde şi le laşi să se răcească pe un grătar.

Foto: Profimedia