gogoşi aromate bavareze

Ingrediente: 500 g făină, 25 g drojdie, 250 ml lapte, coaja de la o lămâie, 2 linguri margarină, 100 g zahăr, 100 g zahăr pudră, 1 praf de sare, ulei pentru prăjit
Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h Dificultate: mică
Desfaci drojdia în 50 ml lapte cald cu puţin zahăr, laşi maiaua să crească, apoi o torni peste făină şi începi să frămânţi adăugând treptat restul de lapte cald, zahărul obişnuit, coaja rasă de lămâie, un praf de sare şi margarina topită. Frămânţi un aluat moale, pe care-l laşi la crescut 40 de minute.
Rupi bucăţi din aluat şi pe o planşetă presărată cu făină întinzi fiecare bucată într-un rotund cu diametrul de cinci centimetri. Le mai întinzi puţin cu mâna şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe prosoape absorbante, după care le presari cu zahăr pudră.