Gogoşi bavareze

gogosi bavareze jpeg

Dacă nu vrei să prepari clasicele gogoşi româneşti, poţi face aceste gogoşele bavareze cu gem, foarte delicioase.

Ingrediente

250 ml lapte 30 g drojdie 70 g zahăr pudră 500 g făină 1 praf de sare coaja rasă de la 1 lămâie 3 gălbenuşuri 1 lingură rom 80 g unt ulei pentru prăjit 200 ml frişcă 300 g marmeladă sau gem de prune prune pentru decor

Se pune jumătate din laptele călduţ într-un castron. Se adaugă drojdia sfărâmată, puţin zahăr şi patru linguri de făină. Se amestecă bine şi se lasă să crească la loc cald.

Se cerne făina într-un castron, se adaugă un praf de sare, zahărul şi coaja de lămâie. Se face o adâncitură în centru, se adaugă gălbenuşurile şi se toarnă maiaua.

Se adaugă restul de lapte călduţ, untul moale şi romul. Se amestecă, se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă să crească 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie de circa 1 cm grosime şi se taie cercuri cu un pahar. Se lasă să crească gogoşile 15 minute.

se face o adâncitură cu degetul pe fiecare gogoaşă şi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se scot pe prosoape absorbante.

Se aşază în adâncitura fiecărei gogoşi marmeladă şi deasupra se pune, cu un poş, frişcă. Se decorează cu felii de prune şi se servesc.

sursa foto: profimedia