Gogoşi cu caşcaval

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Elena, din Tg. Mureş! Dacă găteşti ceva delicios şi vrei să împarţi cu toată lumea, scrie-ne reţeta la adresa retete@click.ro!
Ingrediente: 50 g unt 500 ml lapte 200 g făină 200 g caşcaval ras 3 ouă sare
Mod de preparare:
Ungi o oală cu unt şi ce-ţi rămâne din el îl pui la fiert în ea împreună cu lapte le şi sarea. Când fierbe, pui făina şi amesteci energic ca să-ţi iasă un aluat energic, fără cocoloaşe. După ce ai pus făina, adaugi caşcavalul ras şi amesteci bine. Tragi de pe foc, laşi să se răcorească pu ţin şi adaugi ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare ou.
Pui aluatul într-o seringă pentru deserturi şi cu vârful sub formă de steluţă (sau altul, după cum preferi) formezi gogoşele pe care le pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Pulverizezi uşor cu apă tava cu gogoşi şi o dai la cuptorul dinainte încălzit. Laşi să se coacă 20-25 de minute până devin aurii.
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 40 min
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.