Gogoşi cu ciocolată şi frişcă

gogosi cu ciocolata si frisca jpeg

Aceste gogoşi nu ar mai fi atât de pufoase fără un strop de drojdie. Şi nu ar mai fi nici atât de delicioase dacă nu s-ar bucura fie de gustul frişcăi, fie de cel al ciocolatei. Fie, de ce nu, al amândurora!

Gogoşi cu ciocolată şi frişcă - Ingrediente (10 porţii)

600 g făină 125 ml apă călduţă 125 ml lapte 60 g unt topit 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 esenţă de vanilie coaja de la o lămâie 25 g drojdie 100 g ciocolată neagră 100 g frişcă 1 praf de sare ulei pentru prăjit zahăr pudră

Gogoşi cu ciocolată şi frişcă - Cum se prepară

Se dizolvă drojdia în apa călduţă şi se toarnă peste făină. Se presară zahărul, esenţa de vanilie,coaja rasă de lămâie şi un praf de sare. Se adaugă laptele călduţ şi gălbenuşurile, apoi se încor­porează ­untul topit. Se obţine un aluat elastic şi moale, ­care se lasă la crescut 30 de minute.

Se întinde o foaie groasă de aluat, din care se taie discuri cu un pahar mai mare. Se scoate apoi mijlocul fiecărui disc cu un pahar mai mic. Se prăjesc gogoşile şi bucăţelele din centru în ulei încins. Se scot pe şerveţele de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei.

Se topeşte ciocolata pe ­baie de aburi şi se glazurează o parte din gogoşi. Cealaltă parte se decorează cu frişcă sau se prepară cu zahăr pudră.