Gogoşi cu dulceaţă

Dacă vrei un desert pe placul tuturor, poţi prepara aceste gogoşi cu dulceaţă. Ele sunt soluţia perfectă.
Ingrediente pentru gogoşi cu dulceaţă
1 kg făină 3 linguri zahăr 1 cubuleţ mic de drojdie (25 g) 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie 100 g zahăr pudră 400 g dulceaţă 1 vârf de cuţit de sare ulei pentru prăjit zahăr pudră
Mod de preparare pentru gogoşi cu dulceaţă
Se amestecă drojdia sfărâmată cu zahărul, cu trei linguri de făină şi cu 100 ml apă călduţă. Se presară puţină făină, se acoperă cu un şervet mai gros şi se lasă vasul 15 minute într-un loc cald. Se cerne făina într-un castron, se face o adâncitură în mijloc şi se toarnă plămădeala. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, adăugând treptat apă călduţă până se încorporează toată făina.
Se lasă aluatul la dospit. Se întinde o foaie groasă de 0,5 cm. Pe jumătate din foaie pui, din 10 în 10 cm, câte o lingură de dulceaţă. Se acoperă cu cealaltă foaie, se presează cu degetele peste foaia de jos, printre porţiunile cu dulceaţă.
Se decupează gogoşile cu ajutorul unui pahar mai mare. Se lasă gogoşile 15-20 de minute la crescut, se apasă cu degetul mare în mijloc, apoi se prăjesc într‑o tigaie cu mult ulei încins. Se servesc cu dulceaţă, pusă în gaura formată, şi pudrate cu zahăr.