Gogoşi cu dulceaţă, reţeta rapidă

Masopustní koblihy jpeg

Dacă la început gogoşile se preparau simple, acum desertul faimos cunoaşte nenumărate variante. Francezii le umplu cu gem de măceşe, la Berlin acestea se numesc berlineze, austriecii şi bavarezii pun în ele gem de caise, iar elveţienii adaugă aluatului brânză de vaci şi stafide. În Ungaria, dulceaţa se pune într-o adâncitură din mijlocul gogoşii, iar americanii preferă în mod special gogoşile cu ciocolată.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu dulceaţă

Pentru aluat ● 60 ml lapte ● 25 g drojdie proaspătă ● 1 praf de sare ● 1 ou ● 3 linguri zahăr ● 75 g unt ● 250-300 g făină ● ulei, pentru prăjit Pentru umplutură ● 150 g dulceaţă ● zahăr pudră, opţional

Cum se prepară gogoşi cu dulceaţă

Dizolvi drojdia în laptele cald. Adaugi o linguriţă de zahăr, ½ pahar făină şi sare. Acoperi amestecul cu un prosop şi-l laşi deoparte 20 de minute.

Baţi oul cu restul de zahăr. Amesteci maiaua cu oul bătut, untul topit şi făina cernută. Frămânţi un aluat moale pe care-l laşi deoparte la loc cald, acoperit, 30 de minute.

Ulterior, întinzi aluatul cu grosimea de 0,5 cm. Cu ajutorul unui pahar decupezi cercuri pe care le umpli cu dulceaţă.

Laşi gogoşile acoperite 30 de minute, apoi le prăjeşti în ulei încins.

Le serveşti, dacă vrei, decorate cu zahăr pudră.