Gogoşi cu frişcă

gogosi cu frisca jpeg

Cum poţi să rezişti în faţa acestor gogoşi cu frişcă? Încearcă şi tu reţeta şi vei vedea cât sunt de delicioase!

Gogoşi cu frişcă - Ingrediente

500 ml lapte 2 ouă 125 g unt 2 linguri zahăr + 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare 11 g drojdie uscată ½ pahar apă caldă 850 g făină ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură

400 g smântână pentru frişcă

150 g zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile cu frişcă

Combini apa caldă cu laptele cald. Adaugi o linguriţă de zahăr, drojdia uscată, amesteci bine şi laşi compoziţia deoparte 15 minute. În amestecul de drojdie adaugi ouăle, restul de zahăr, untul topit şi sarea. Pui în ploaie făina cernută şi amesteci bine cu o lingură. Aşezi aluatul pe masa tapetată cu făină şi-l frămânţi până devine elastic şi moale. Îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.

Întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi decupezi forme de gogoşi. Pui peste ele un prosop şi le laşi la loc cald o oră. Ulterior, prăjeşti gogoşile în ulei încins.

Le scoţi pe un prosop de hârtie. Între timp, pregăteşti crema. Baţi smântâna rece de la frigider cu zahărul până devine cremoasă.

Umpli fiecare gogoaşă tăiată în două cu cremă şi le dai la frigider 2 ore.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg