Gogoşi cu iaurt

shutterstock 117604603 jpeg

Pufoase şi aromate, aceste gogoşi cu iaurt pot fi savurate dimineaţa, alături de o ceaşcă de ceai.

De ce ai nevoie pentru gogoşile cu iaurt

Pentru aluat › 500 g făină › 25 g drojdie › 100 ml lapte › 150 g iaurt › 2 ouă › 6 linguri zahăr › 1 esenţă de vanilie

Cum se prepară gogoşile cu iaurt

Se dizolvă drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr, se lasă să crească, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă, pe rând, ouăle, iaurtul şi esenţa de vanilie. Se lasă aluatul să crească timp de o oră într-un loc călduţ. Din aluatul crescut se întinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie gogoşi cu un pahar mare, apoi se decupează mijlocul lor cu un pahar mai mic.

Se prăjesc gogoşile în ulei încins şi se scot pe un şervet de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. La final se pot presăra cu zahăr pudră.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg