Gogoşi cu iaurt

Pufoase şi aromate, aceste gogoşi cu iaurt pot fi savurate dimineaţa, alături de o ceaşcă de ceai.
De ce ai nevoie pentru gogoşile cu iaurt
Pentru aluat › 500 g făină › 25 g drojdie › 100 ml lapte › 150 g iaurt › 2 ouă › 6 linguri zahăr › 1 esenţă de vanilie
Cum se prepară gogoşile cu iaurt
Se dizolvă drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr, se lasă să crească, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă, pe rând, ouăle, iaurtul şi esenţa de vanilie. Se lasă aluatul să crească timp de o oră într-un loc călduţ. Din aluatul crescut se întinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie gogoşi cu un pahar mare, apoi se decupează mijlocul lor cu un pahar mai mic.
Se prăjesc gogoşile în ulei încins şi se scot pe un şervet de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. La final se pot presăra cu zahăr pudră.