Gogoşi cu mac

Îţi vei dori să guşti măcar încă gogoaşă din acestea în care macul nu lipseşte din reţetă.
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu mac
● 500 g făină ● 50 g unt moale ● 250 ml lapte cald ● 15 g drojdie proaspătă ● 3 linguri zahăr Pentru umplutură ● 100 g mac ● 120 g zahăr ● 75 ml apă Pentru decor: ● zahăr pudră
Cum se prepară gogoşile cu mac
Pentru aluat, dizolvi drojdia în 250 ml de lapte cald şi adaugi o linguriţă de zahăr. Încorporezi, treptat, făina cernută, amestecând cu o lingură. După ce ai pus toată făina, adaugi untul. Frămânţi bine aluatul şi-l laşi la loc cald, acoperit, o oră.
Dai macul prin râşniţă, îl amesteci cu apa şi cu zahărul, apoi îl pui la foc mic, 10 minute, timp în care-l amesteci continuu. Ulterior, îl laşi la răcit.
Din aluat formezi biluţe pe care le umpli cu mac. E bine să-ţi ungi mâinile cu ulei pentru a lucra mai uşor gogoşile. Ai grijă să nu umpli aluatul cu prea mult mac, pentru a nu se sparge în timpul prăjirii. Laşi gogoşile acoperite încă 30 de minute, după care le prăjeşti în ulei încins. După ce s-au răcit, le presari cu zahăr pudră.