Gogoşi cu mac

Cottage Cheese Dougnuts jpeg

Îţi vei dori să guşti măcar încă gogoaşă din acestea în care macul nu lipseşte din reţetă.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu mac

● 500 g făină ● 50 g unt moale ● 250 ml lapte cald ● 15 g drojdie proaspătă ● 3 linguri zahăr Pentru umplutură ● 100 g mac ● 120 g zahăr ● 75 ml apă Pentru decor: ● zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile cu mac

Pentru aluat, dizolvi drojdia în 250 ml de lapte cald şi adaugi o linguriţă de zahăr. Încorporezi, treptat, făina cernută, amestecând cu o lingură. După ce ai pus toată făina, adaugi untul. Frămânţi bine aluatul şi-l laşi la loc cald, acoperit, o oră.

Dai macul prin râşniţă, îl amesteci cu apa şi cu zahărul, apoi îl pui la foc mic, 10 minute, timp în care-l amesteci continuu. Ulterior, îl laşi la răcit.

Din aluat formezi biluţe pe care le umpli cu mac. E bine să-ţi ungi mâinile cu ulei pentru a lucra mai uşor gogoşile. Ai grijă să nu umpli aluatul cu prea mult mac, pentru a nu se sparge în timpul prăjirii. Laşi gogoşile acoperite încă 30 de minute, după care le prăjeşti în ulei încins. După ce s-au răcit, le presari cu zahăr pudră.