Gogoşi cu prune în sos caramel

tarta prune shutterstock 88001785 jpeg

Consumate în stare proaspătă, în prăjituri sau conservate, prunele pot fi mereu pe masa noastră. Cu atât mai mult acum, când se găsesc din belşug pe pieţe.

Preparare: 1 h 30 minute

Dificultate: mică

9 porţii

 

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

200 ml lapte

20 g drojdie

100 g zahăr

2 gălbenuşuri

40 g unt

1 praf de sare

coajă de lămâie

Pentru umplutură

9 prune bine coapte

50 g zahăr pudră

100 g unt pentru formă

Pentru sosul caramel

6 linguri zahăr

6 linguri apă

2 linguri unt

Preparare

Foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg