Gogoşi cu stafide din aluat opărit

Aromate şi cu stafide moi, aceste gogoşi sunt desertul perfect cu care să-i surprinzi pe cei dragi. În plus, sunt uşor de preparat, fără să te complici cu aluaturi care trebuie întinse şi gogoşi ce trebuie decupate.
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu stafide
75 g stafide
250 ml apă
120 ml lapte
25 g unt
1 praf de sare
50 g zahăr
225 g făină
3 ouă
1 linguriţă praf de copt
1 portocală
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră
Cum se prepară gogoşile cu stafide
Înmoi stafidele în apă fierbinte, 10 minute.
Separat, combini apa cu laptele, untul, sarea şi zahărul. Pui pe foc şi laşi până când începe să clocotească. Adaugi făina şi amesteci energic până când se omogenizează şi aluatul începe să se desprindă de pe marginile vasului. Îl dai deoparte, îl laşi la răcit şi încorporezi ouăle, unul câte unul, praful de copt, stafidele şi coaja de portocală.
Încingi uleiul în tigaie, iei câte o lingură de aluat şi formezi gogoşile direct în tigaie.
Le prăjeşti pe ambele părţi şi le scoţi pe şervete de hârtie pentru ase absorbi excesul de ulei. La final, le pudrezi cu zahăr.