Gogoşi cu stafide din aluat opărit

gogosi jpeg

Aromate şi cu stafide moi, aceste gogoşi sunt desertul perfect cu care să-i surprinzi pe cei dragi. În plus, sunt uşor de preparat, fără să te complici cu aluaturi care trebuie întinse şi gogoşi ce trebuie decupate.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu stafide

75 g stafide

250 ml apă

120 ml lapte

25 g unt

1 praf de sare

50 g zahăr

225 g făină

3 ouă

1 linguriţă praf de copt

1 portocală

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile cu stafide

Înmoi stafidele în apă fierbinte, 10 minute.

Separat, combini apa cu laptele, untul, sarea şi zahărul. Pui pe foc şi laşi până când începe să clocotească. Adaugi făina şi amesteci energic până când se omogenizează şi aluatul începe să se desprindă de pe marginile vasului. Îl dai deoparte, îl laşi la răcit şi încorporezi ouăle, unul câte unul, praful de copt, stafidele şi coaja de portocală.

Încingi uleiul în tigaie, iei câte o lingură de aluat şi formezi gogoşile direct în tigaie.

Le prăjeşti pe ambele părţi şi le scoţi pe şervete de hârtie pentru ase absorbi excesul de ulei. La final, le pudrezi cu zahăr.

Sursa http://cookingwithmanuela.blogspot.ro/

http://cookingwithmanuela.blogspot.ro/