Gogoşi glazurate cu cremă de vanilie

Gogoşi glazurate cu vanilie jpeg

Cu această reţetă veţi putea nu numai să le admiraţi din poze, ci şi să le preparaţi acasă. Arată delicios, iar gustul este pe măsură.

Ingrediente:

2 căni şi jumătate de făină

un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu

o linguriţă şi jumătate de praf de copt

3 sferturi de linguriţă de sare

un sfert de bucată de unt topit

un sfert de cană de ulei vegetal

3 sferturi de cană de zahăr granulat

păstăi de vanilie

2 ouă

2 linguriţe de esenţă de vanilie

o cană de lapte

Pentru glazură:

o cană şi jumătate de zahăr pudră

3 linguri de unt nesărat topit

o linguriţă de esenţă de vanilie

un vârf de cuţit de sare

2-3 linguri de lapte

colorant alimentar şi bombonele de decor

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeţi cu unt 14 forme de gogoşi(le găsiţi în comerţ) şi puneţi-le deoparte. Amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.

Folosind un mixer, într-un bol separat, amestecaţi untul topit, uleiul, zahărul şi păstăile de vanilie, până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând ouăle şi esenţa de vanilie. Procedaţi la fel şi cu făina şi laptele, turnând întreaga cantitate de 3 ori, amestecând în acest interval. Umpleţi formele de gogoşi. Se lasă la cuptor timp de 8 minute.

Glazura: Amestecaţi zahărul pudră, untul topit, vanilia şi sarea, apoi adăugaţi 2 linguri de lapte şi colorantul alimentar, după preferinţe Se încălzeşte 1 minut la cuptorul cu microunde şi se toarnă peste gogoşi. Apoi se decorează cu bombonele.

Sursa: cookingclassy.com