Granita cu ciocolată

1365532213 1442granita jpeg

Ingrediente: Pentru granita: 750 ml apă minerală, 100 g zahăr, 2 linguri de cacao, 100 g ciocolată de menaj, 1 esenţă de rom

Pentru crema de iaurt: 200 ml iaurt, 3 linguri zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 250 g fructe uscate (smochine, stafide, caise), 2 linguri rom alb,frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h Dificultate: mică

Pui zahărul în apa minerală şi amesteci până se dizolvă, apoi aşezi pe foc şi laşi să fiarbă 5 minute. Dai vasul deoparte, laşi să se răcească puţin şi adaugi cacaua, ciocolata rasă şi esenţa de rom. Torni amestecul într-o tavă şi o pui la congelator pentru o oră.

Tai fructele mărunt, le stropeşti cu rom şi le laşi 10-15 minute. Mixezi iaurtul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Aşezi fructele pe fundul a şase pahare mai mari şi pui crema de iaurt şi granita de ciocolată. Decorezi cu frunze de mentă.