Guguluf cu lămâie

guguluf cu lamaie jpeg

Putem spune despre acest guguluf cu lămâie că este prăjitura sezonului. Voi nu sunteţi de acord cu noi?

Ingrediente pentru guguluf cu lămâie

5 ouă 1 cană zahăr 150 g unt 1 1/2 cană făină 1 praf de copt 1 lămâie 2 linguri mac 1 praf de sare 50 ml cafea

1/2 cană zahăr pudră

3 linguri zeamă lămâie

1 linguriţă coajă

de lămâie rasă

Mod de preparare pentru guguluf cu lămâie

1 Macul se pune la înmuiat în cafea. Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile bătute cu untul topit şi răcit, zeama şi coaja de lămâie rasă. Se încorporează macul înmuiat şi făina cernută cu praful de copt, amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într‑o formă de guguluf mai mică, unsă şi tapetată, şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute.

2 Se amestecă zeama de lămâie cu zahărul şi coaja de lămâie şi se dau într-un clocot. Se lasă să se răcorească şi se toarnă glazura peste guguluful cu lămâie răcit.