Guguluf cu paste şi nuci
Un desert din paste poate fi foarte uşor preparat, chiar dacă nu te-ai gândit niciodată la această variantă.
Ingrediente
400 g spaghete 5 ouă 5 linguri făină 6 linguri zahăr pudră 2 linguri alune tocate 2 linguri nucă tocată 2 linguri stafide sare 250 g fructe confiate zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Fierbi spaghetele al dente în apă cu sare. Le strecori, le clăteşti cu apă rece şi le laşi să se scurgă bine.
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră până îşi dublează volumul şi le încorporezi uşor în albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Adaugi făina şi amesteci uşor cu o lingură de lemn, de jos în sus. La final, încorporezi uşor nuca şi alunele tocate, stafidele, spaghetele şi fructele confiate.
Ungi şi tapetezi o formă de guguluf şi torni compoziţia cu spaghete, apăsând uşor. O introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C 45 de minute. Laşi să se răcească, desprinzi de pe margini, o răstorni pe un platou, o presari cu zahăr pudră şi o serveşti.
sursa foto: Profimedia