Gulaş cu ficat de vită

gulas vita ficat jpeg

Poate că ficatul nu este pe gustul oricui, dar există unele mâncăruri, aşa cum este acest gulaş cu ficat de vită, care pot tranforma un ingredient în vedeta din farfurie.

Ingrediente pentru gulaş cu ficat de vită

500 g ficat de vită 300 ml lapte dulce 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 3-4 ciuperci 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 150 ml vin alb 2 linguri pastă de roşii cimbru 2 frunze de salvie busuioc uscat pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare pentru gulaş cu ficat de vită

Se taie ficatul bucăţi potrivite, se acoperă cu lapte şi se lasă să stea circa 30 de minute. Separat, se curăţă legumele, se taie felii sau fâşii, după preferinţă, şi se călesc în ulei bine încins, până se înmoaie şi scade bine zeama lăsată de legume. Se adaugă ficatul scos din lapte şi uscat cu prosoape absorbante, se condimentează cu ierburi aromate, după gust, şi cu usturoiul zdrobit. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute. La sfârşit, se adaugă pasta de tomate, se mai lasă pe foc 2-3 clocote, apoi se dă deoparte. Se serveşte cald, garnisit cu pătrunjel verde tocat, şi cu cartofi fierţi.