Gulaş de fasole

Dificultate medie
1 h
6 porţii
600 g carne de vită tăiată cubuleţe
400 g fasole albă
1 linguriţă untură
1 ceapă medie, tocată mărunt
3-4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2 linguriţe de paprika
¼ linguriţă paprika iute
1 linguriţă de chimen
5-6 boabe de piper negru
piper, după gust
sare, după gust
1 roşie mică feliată
1 ardei iute
2 morcovi tocaţi
2 rădăcini de pătrunjel
1 ţelină mică mărunţită
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
cimbru
Mod de preparare
Pui fasolea în apă rece la înmuiat peste noapte. A doua zi scurgi apa, torni alta curată şi o aşezi pe foc. Fierbi până când fasolea este pe jumătate fiartă. Scurgi apa şi o laşi să se răcească.
Topeşti untura şi căleşti ceapa şi usturoiul. Adaugi carnea de vită şi o laşi până devine albă. Iei de pe foc şi pui paprika, foaia de dafin, boabele de piper şi seminţele de chimen. Torni 1,5 litri de apă şi o pui din nou la fiert. Adaugi sarea, piperul , ardeiul iute întreg, roşia şi ardeii feliaţi. Laşi să fiarbă pe focul mic.
Când carnea este pe jumătate fiartă pui morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi fasolea. Mai torni apă dacă este necesar. Laşi să fiarbă până când toate ingredientele sunt gata. Serveşti gulaşul decorat cu cimbru, după gust.