Gulaş de vită

Un răsfăţ culinar din bucătăria tradiţională ungurească este întotdeauna binevenit.
Ingrediente (6 porţii)
500 g carne de vită 200 ml supă de legume 200 g cârnaţi ulei 1 ceapă 6 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 2 linguri bulion 300 g roşii cuburi boia dulce, după gust boia iute, după gust 1 frunză de dafin puţin zahăr seminţe de chimen sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Speli şi tai cubuleţe carnea, apoi o prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tocată, ardeiul gras tăiat şi morcovii daţi prin răzătoare. Torni puţină supă de legume şi laşi să fiarbă, acoperit, până se înmoaie carnea. Adaugi cartofii cuburi, restul de supă, dafinul, seminţele de chimen, apoi sărezi şi piperezi după gust. Laşi la fiert până se pătrund cartofii.
Separat, rumeneşti feliile de cârnat. Pui în vasul cu carne roşiile cuburi, bulionul, boia dulce şi iute, după gust, o linguriţă de zahăr şi feliile de cârnat. Laşi la fiert încă 10 minute ca să se combine aromele şi opreşti focul. Serveşti gulaşul cu pătrunjel verde tăiat fin.