Gulaş de vită cu cartofi

gulas vita cartofi jpeg

Propunem această reţetă de gulaş de vită cu cartofi cu gândul la un weekend plăcut cu familia pe care am vrea să o încântăm cu acest fel de mâncare.

Ingrediente pentru gulaş de vită cu cartofi

500 g carne de vită 4 linguri ulei 2-3 cepe 2 ardei graşi 2 linguri pastă de roşii 300 g pulpă de roşii (conservă) 200 ml vin alb 400 g cartofi mici 1/2 linguriţă boia dulce 150 g smântână pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare pentru gulaş de vită cu cartofi

Se taie carnea bucăţi şi se rumeneşte pe toate părţile în ulei bine încins, având grijă să nu se rumenească prea tare. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se lasă să se călească împreună câteva minute şi se adaugă o ceaşcă de apă caldă şi vinul. Se lasă să fiarbă înăbuşit până când carnea este bine pătrunsă. Se mai adaugă câte puţină apă din când în când.

Se adaugă ardeii tăiaţi sferturi şi cartofii întregi (dacă sunt mici) sau tăiaţi cuburi (dacă sunt mari). Se completează cu apă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până sunt gata cartofii.

Se adaugă pulpa şi pasta de roşii, boiaua, după preferinţă, şi pătrunjel verde tocat. Se lasă să mai fiarbă 5 minute şi gulaşul de vită cu cartofi se serveşte cald, cu smântână deasupra.