Gulaş de vită cu sos de vin şi roşii

gulas de vita cu sos de rosii si vin jpeg

Cu siguranţă cei mai gurmanzi dintre voi se vor simţi în al nouălea cer culinar odată cu înfruptarea din această mâncare, acest delicios gulaş de vită cu sos de vin şi roşii. Împrumutată de la vecinii noştri unguri, reţeta este un adevărat deliciu pe care nu trebuie să îl ratezi şi pe care o poţi prepara chiar şi la ocazii mai speciale.

Gulaş de vită cu sos de vin şi roşii - Ingrediente (4 porţii)

500 g carne de vită 4 linguri ulei 2-3 cepe 2 ardei graşi 2 linguri pastă de roşii 300 g pulpă de roşii (conservă) 200 ml vin alb 400 g cartofi mici 1/2 linguriţă boia dulce 150 g smântână pătrunjel verde sare piper

Gulaş de vită cu sos de vin şi roşii - Cum se prepară

Se taie carnea bucăţi şi se rumeneşte pe toate părţile în ulei bine încins, având grijă să nu se rumenească prea tare. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se lasă să se călească împreună câteva minute şi se adaugă o ceaşcă de apă caldă şi vinul. Se lasă să fiarbă înăbuşit până când carnea este bine pătrunsă. Se mai adaugă ­câte puţină apă din când în când.

Se adaugă ardeii tăiaţi sferturi şi cartofii întregi ­(dacă sunt mici) sau tăiaţi cuburi (dacă sunt mari). Se completează cu apă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până sunt gata cartofii.

Se adaugă pulpa şi pasta de roşii, boiaua, după preferinţă, şi pătrunjel verde tocat. Se lasă să mai fiarbă 5 minute şi se serveşte cald, cu smântână deasupra.