Gulaş picant
Un preparat străin de meleagurile noastre, dar adoptat cu succes mai ales Ardeal şi Banat, gulaşul cheamă oricând la masă orice gurmand.
Ingrediente
500 g carne de vită 4 linguri ulei 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 morcov 4 cartofi 1 linguriţă boia dulce 1 vârf de linguriţă boia iute 3 roşii 1 linguriţă zahăr 100 g smântână pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Se porţionează carnea, se rumenesc bucăţile pe toate părţile în ulei încins, se scot şi se păstrează la loc cald. În grăsimea rămasă se pune ceapa tocată mărunt şi după ce a devenit aurie se adaugă usturoiul zdrobit, morcovul ras, roşiile curăţate de coajă şi tăiate bucăţi.
Se lasă la călit, amestecând permanent, iar după 2-3 minute, se adaugă bucăţile de carne rumenite, boiaua, sarea, piperul, zahărul şi apă fierbinte cât să acopere
toate ingredientele. Se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 35 de minute până când carnea este aproape pătrunsă.
Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi dacă este nevoie se completează sosul cu apă fierbinte. Gulaşul este gata când au fiert cartofii. Pentru a fi mai picant, se poate
adăuga mai mult piper sau boia iute. Se serveşte cu smântână şi pătrunjel verde.
sursa foto: Photoland/ImageFood