Gulaş secuiesc cu carne de vită

gulas secuiesc carne vita jpeg

Păi dacă tot a fost carnea d eporc regina meselor de Crăciun, ce-ar fi să mai şi alternăm. Iar o variantă este chiar acest gulaş cu carne de vită.

Ingrediente

500 g carne de vită 500 g varză acră 300 ml zeamă de varză 4 cepe 3 roşii 3 căţei de usturoi 1 morcov 6 cartofi 2 linguri bulion 2 linguriţe boia iute sare piper ulei 2 frunze dafin 1 legătură pătrunjel

Cum se prepară

Se spală carnea, se taie cubuleţe, se pune într-o cratiţă cu ulei încins şi se prăjeşte pe toate părţile. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se pun

ceapa tăiată mărunt, morcovul ras fin şi se călesc câteva minute, amestecând mereu. Se pune varza acră tăiată fin, se stinge cu zeama de varză acră şi se lasă să fiarbă pe foc mic circa 40 de minute.

Când toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă bulionul, foile de dafin, boiaua iute, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se amestecă gulaşul, se acoperă cu capac şi se dă deoparte. Se serveşte cald, alături de o garnitură de cartofi fierţi, tăiaţi felii, presăraţi cu pătrunjel.

sursa foto: Shutterstock