Gulii în aluat
Legumă care se înrudeşte atât cu ridichea, cât şi cu varza, gulia conţine multe substanţe nutritive, astfel că poate intra cu succes în categoria superalimentelor.
Ingrediente (4 porţii)
4 gulii 1 morcov 1 legătură pătrunjel 200 g ciuperci 300 g făină 50 ml apă caldă 1 ou 1 gălbenuş 50 g unt 1 praf de sare ulei
Mod de preparare
Cureţi morcovul şi guliile de coajă, apoi le fierbi în apă cu sare 10 minute, le scoţi şi le laşi deoparte. Morcovul îl dai prin răzătoarea mică, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt. Amesteci făina cu oul, untul, apa caldă şi un praf de sare. Încorporezi morcovul şi ciupercile. Obţii un aluat mai tare, pe care îl dai la rece. Întinzi o foaie din aluat, presari pătrunjelul tocat peste el şi îl tai în patru bucăţi. Îmbraci fiecare gulie cu câte o bucată de aluat şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi cu gălbenuşul bătut şi dai la cuptor o oră, la foc mic. Poţi servi cu sos de smântână şi usturoi.