Gulii umplute

Guliile au puţine calorii şi pot fi preparate în numeroase combinaţii. Dacă le umpli cu legume, vei obţine un preparat savuros, iar dacă renunţi la caşcaval, sunt o alternativă pentru masa principală în zilele de post.
De ce ai nevoie pentru gulii umplute
4 gulii medii 150 g caşcaval ras 1 legătură ceapă verde 1 morcov 400 g ciuperci 200 ml supă de legume
1 ardei gras roşu
câteva bucheţele de conopidă
sare
piper
ulei
Cum se prepară gulii umplute
Scobeşti interiorul guliilor, apoi le scufunzi în apă clocotită şi le opăreşti 5 minute. Căleşti ceapa verde în ulei, apoi adaugi morcovul şi ardeiul gras tăiaţi cubuleţe. Condimentezi după gust. Laşi pe foc până când se înmoaie, apoi adaugi ciupercile feliate şi bucheţele mici de conopidă şi le mai ţii până scade apa lăsată de ciuperci. Iei de pe foc şi umpli guliile cu această compoziţie.
Le aşezi într-un vas termorezistent, le presari cu 100 g de caşcaval şi torni în vas supa de legume. Laşi 45 de minute la cuptor.