Gutui rase în aluat de clătite

Pentru 6 porţii
Timp de preparare: 2h
Dificultate: medie
Ai nevoie de
4 gutui mari
250 g făină
3 ouă
600 ml lapte
3 linguri ulei
2 linguri zahăr
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
miere, pentru servit
Mod de preparare
Cureţi gutuile de seminţe şi le dai prin răzătoare, apoi le storci cu mâna .
Pentru a pregăti aluatul, ai nevoie ca toate ingredientele să fie la tempteratura camerei. Baţi ouăle cu zahărul şi cu sarea până devin spumă. Torni jumătate din cantitatea de lapte. Adaugi făina cernută şi amesteci bine. Torni şi restul din cantitatea de lapte şi amesteci din nou. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi la loc cald 30 de minute, apoi cu o lingură de lemn încorporezi gutuile rase.
Încingi o tigaie un strop de ulei, iei cu polonicul din aluat, apoi prăjeşti clătita, pe ambele părţi, şi o scoţi pe un şerveţel absorbant. Procedezi astfel până termini aluatul. Serveşti clătitele stropite cu miere, după gust.