Iahnie cu cârnaţi afumaţi

iahnie cu carnati afumati jpeg

Pentru că tot se apropie Ziua Naţională, în care pregătim mâncăruri româneşti, venim şi noi în ajutor cu o reţetă de iahnie cu cârnaţi afumaţi. Foloseşte şi pastă de roşii şi câteva rădăcinoase şi obţii o mâncare delicioasă.

Iahnie cu cârnaţi afumaţi - Ingrediente (4 porţii)

300 g fasole boabe 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 200 g pulpă de roşii (conservă) 3 linguri ulei cimbru uscat sau proaspăt 1 lingură pastă de roşii sare piper

300 g cârnaţi de porc afumaţi

Iahnie cu cârnaţi afumaţi - Mod de preparare

Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o laşi acoperită cu apă rece, câteva ore, să se înmoaie. Poate sta de seara până dimineaţa. Scurgi apa, acoperi fasolea cu apă rece, o pui la fiert şi o laşi să clocotească 2-3 minute, după care scurgi apa, o înlocuieşti cu alta caldă şi laşi fasolea la fiert 20-25 de minute. Adaugi zarzavaturile tăiate mărunt sau rase, sare după gust şi laşi să fiarbă la foc mic până când fasolea este bine pătrunsă. Adaugi pulpa de roşii, cimbrul, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă încă 10 minute. Adaugi pasta de roşii, uleiul şi după 2-3 clocote dai vasul deoparte de pe foc. Separat, prăjeşti cârnaţii şi îi serveşti garnitură la mâncarea de fasole.