Iahnie de fasole

Această reţetă de iahnie de fasole vine de la Constantina Dina, din Curtea de Argeş. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente
500 g fasole boabe
1 morcov
3 cepe medii
1 căpăţână usturoi pisat
cimbru, după gust
200 ml suc roşii
1 praf de sare
1 lingură bulion
1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat de cu seara, apoi o dai în clocot de 3 ori, schimbând de fiecare dată apa. Adaugi morcovul şi 1 ceapă tăiate cubuleţe, sarea, bulionul şi, la final, usturoiul şi cimbru, după gust.
Pasezi ingredientele, apoi le răstorni într-un bol. Căleşti celelalte cepe tăiate în ulei încins, torni sucul de roşii şi puţin cimbru. Răstorni sosul peste fasole şi o laşi la răcit.
FOTO: Arhivă personală