Iahnie de fasole cu cârnaţi
Când bugetul este mic, ne folosim imaginaţia pentru a găti mâncăruri ieftine, dar gustoase. O idee potrivită este chiar aceasta!
Ingrediente
500 g fasole uscată 400 g cârnaţi 1 ceapă mare 2 morcovi 200 ml suc roşii 2-3 foi de dafin sare piper Mod de preparare
Curăţă fasolea uscată şi spal-o. Pune-o la înmuiat timp de 8-10 ore. Pune-o la fiert în apă cu sare aproximativ 20 de minute. După ce a fiert, scurge apa, apoi pune-o din nou la fiert (de această dată în apă clocotită). Adaugă către final morcovii tăiaţi rondele.
Toacă între timp ceapa mărunt, căleşte-o puţin şi adaugă cârnaţii tăiaţi rondele.
Când s-a fiert fasolea, scurge-o de apă şi pune-o în cratiţa cu cârnaţi şi cu ceapă călită. Adaugă sucul de roşii, condimentează cu sare, piper şi cu foi de dafin şi lasă mâncarea să mai fiarbă 10 minute la foc mic.
sursa foto: Profimedia